Antikoncepce

Dobrý den,chtělaj sem si oddálit menstruaci a normáně jsem začala brát další plato(jak bylo uvedeno v příbalovém letáku, kde bylo také uvedeno,že když budu chtít začat zase menstruovat mám jednoduše přestata antikoncepci brát). Tohle jsem udělala, z druhého plata jsem vybrala asi 6 prášků( 1.plato jsem dobrala v sobotu a v neděli jsem začala brát z druhého plata a vysadila jsem to v pátek) a menstruace se ještě nedostavila. Neberu antikoncepci moc dlouho a první menstruace u antikoncepce jsem měla až tak za 4,5dní po využívaní plata. Chtělaj sem se zeptat,jestli se mentruace nějak hodně posune nebo to může mít nějaký vliv na učinnost při pohlavní styku a měli byme použít i jinou ochranu. Předem děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Takovéto "spojování" mentraučních cyklů nemá dle současných vědomostí nepříznivé účinky a řada gynekologů jej naopak doporučuje. Menstruace se dostaví, až tabletky vynecháte. Účinnost ochrany není snížena. Je třeba občas nechat menstruaci proběhnout. Konsultujte svého gynkologa vždy před tím než experimentujete s hormony, ani spojování cyklů není bez úskalí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: