Antikoncepce

Chtěla jsem se zeptat beru víc jak 3 roky antikoncepci Yaz a před dvěma týdny jsem měla menstruaci. Jsou tam 4 tabletky bez účinků a ještě tři dny po dobrani celého platícka jsem měla pauzu a nezačala nově platicko. Po tom, co jsem začala brát nové platicko po 4 dnech brání antikoncepce jsem měla pohlavní styk. Je možné, že by antikoncepce zmizel a otehotnela jsem ? Další menstruaci bych měla mít až za 14 dnů. A opravdu nechci riskovat, že bych otěhotněla. Vždy jsem prášky brala v čas a bezchybně až teda teď jsem prodlouzila pauzu o tři dny. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ne, těhotná nebudete. Těhotenství vzniká v období ovulace, která je zhruba 14 den cyklu. Navíc jste i předtím antikoncepci brala. První měsíc po vysazení antikoncepce k těhotenství dochází jen vzácně, organismus se vždy musí přizpůsobit. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: