Antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych nutně vaší radu:) užívám antikoncepci Lindynette20 (21tablet), a při užití 15.tablety jsem měla ráno průjem(bylo to po půl hodině a pak další slabý průjem za hodinu, ale ani v jednom případě nešlo o vodnatý průjem) a pak celý den nic. ale další den ráno při užití 16.tablety jsem měla po půl hodině od užití trochu řidší průjem. chtěla bych se zeptat jestli je nutné vynechat 7-denní pauzu a začít brát hned nové platíčko. děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ly! Slovo průjem je spíše opakem zácpy a vztahuje se hodně také k četnosti stolice, nejen její konzistenci. Průjem, respektive rychlý průchod tablety střevy, může způsobit potíže s jejím vstřebáváním. Nemyslím si, že by v popsaném případě byla ohrožena účinnost kontracepce. Chcete-li mít jistotu, použijte v tomto cyklu přo sexu ještě vždy doplňkovou metodu antikoncepce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: