Antikoncepce

Dobrý den. Mam pro Vás poněkud zvláštní dotaz, ale doufám že si s ním poradíte:-) Užívám antikoncepci Sunya a vím, že její účinek mohou snížit přípravky s třezalkou tečkovanou. Nedávno jsem si koupila halšlerky a na obalu jsem se dočetla, že obsahují bylinné silice z třezalky tečkované. A proto bych se chtěla zeptat zda konzumace hašlerek může snížit účinnost antikoncepce. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně bohužel může. Ale v jedné hašlerce určitě není tolik extraktu z třezalky, aby to mělo na antikoncepci vliv. Jiná situace by asi nastala, kdybyste snědla pytlík hašlerek na posezení. Jistotu, že antikoncepce neselže, budete mít, když budete týden od konzumace hašlerek s třezalkou používat bariérové metody, jimiž se myslí hlavně kondom.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: