Antikoncepce

Dobrý den,chci se zeptat jak byste hodnotil/la pomocí Perlova indexu jako dlouhodobou antikoncepci,s trvalým partnerem přerušovanou soulož+spermicidní krém dohromady.Má to smysl takhle?A jaké číslo má použití cervikálního kloboučku a spermicidu?Víte 3 roky sme měli s partnerem přerušovanou soulož a po těchto letech jsem otěhotněla.Myslíte si,že je u partnera něco v nepořádku se spermiemi?Myslíte si že by mělo být dostačující po této informaci když budeme praktikovat jen spermicidní krém s přerušovanou souloží?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Hodnotu Pearl indexu pro kombinaci přerušovaná soulož + spermicid není možné stanovit přesně, můj hrubý odhad je 10, ale velice záleží např. na použitém spermicidu. Zatímco přípravek Patentex Oval má Pearl index 14, u přípravku Pharmatex je tento index jen 2,6. Obecně lze říci, že kombinace těchto dvou antikoncepčních metod patří mezi méně spolehlivé, záleží na tom, jak moc se dalšímu otěhotnění bráníte. Kombinace pesaru a spermicidu má Pearl index 6. Pokud jde o plodnost vašeho partnera, fakt, že jste otěhotněla až po 3 letech praktikování přerušovaného pohlavního styku v žádném případě neznamená, že by plodnost vašeho partnera byla snížena. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: