Antikoncepce

Dobrý den. Omlouvám se za tento dotaz, ale bohužel mi stále není jasný problém antikoncepce a průjmu. Donedávna jsem byla presvědčena o tom, že například jednorázový průjem nevadí pokud se stal více jak 4 hodiny po vzetí pilulky, ale nedávno jsem se dočetla že naopak průjem např. 6 hodin po vzetí pilulky vadí, protože pilulka již dosáhla tlustého střeva a může být průjmem vyloučena. Které z těchto tvrzení je pravdivé? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Záleží na tom, jak rychlou máte peristaltiku, jaké potraviny či nápoje jste před a po požití tablety jedla a pila. Tyto faktory ovlivňují rychlost průchodu tablety do střeva. Domnívám se, že průjem kdykoli do 12 hodin po užití tablety by mohl být rizikový, a proto, pokud k tomu dojde, doporučuji užívání doplňková antikoncepce až do konce tohoto cyklu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: