Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych zeptat. V říjnu jsem poprvé začala brát antikoncepci. Druhý den po užití první pilulky jsem omdlela. Ted v prosinci se mi to také jednou stalo, že jsem málem omdlela. Je mi 21 let a mám nízký tlak, ale chtěla bych se zeptat, zda by to omdlení nemohla způsobit i antikoncepce. Neopakuje se to nijak pravidelně. Je pravda, že teď v prosinci se mi to stalo, že jsem málem omdlela, když jsem byla kolem poledne v supermarketu a byla jsem tam skoro dvě hodiny a za celou dobu jsem nic nejedla. V příbalovém letáku antikoncepce píší, že i mdloby by mohly být příznakem trombózy, infarktu nebo mozkové příhody. Chtěla bych se zeptat, zda se v těchto případech musí nějak pravidelně opakovat mdloby nebo i mé situace by mohly něco takového znamenat. Při braní antikoncepce nemám žádné problémy. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste zajít na kontrolu k obvodnímu léaři, sice by omdloby mohly znamenat i tyto komplikace, ale je to méně pravděpodobné. Spíše byste měla vědět, zda někdo v rodině netrpěl nemocemi cév - právě trombosou nebo zvýšenou srážlivostí krve a potom tedy byste se měla nechat otestovat na tyto nemoci na hematologii, neb jsou dědičné. Spíše bych vaše mdloby připosovala souladu faktprů nejezení a nižší tlak, pravidelně jezte a pijte, i pitný režim může zlepšit váš tlak!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: