Antikoncepce

Dobrý den, v r. 2004 jsem následkem autonehody prodělala plicní embolii. Obdržela jsem informaci, že již nemohu používat hormonální antikoncepci. Dozvěděla jsem se od známé, že existuje antikoncepční kroužek, jehož používání by snad pro mě bylo možné. Jelikož ona má zvýšenou srážlivost krve a její lékař jí kroužek doporučil. Chtěla bych vědět, jestli je používání kroužku pro mě bezpečné. Chtěla bych se ještě zeptat, jak spolehlivé jsou spermicidní krémy, čípky, gely..? Dosud jsem používala kondom, ale s přítelem se nám mnohem více líbí milování bez kondomu. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Jestliže jste prodělala plicní embolii, jste ve stejné rizikové skupině jako vaše kamarádka. Takže kroužek byste mít mohla. Spermicidy mají nízkou účinnost.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: