Antikoncepce

Dobrý den. Měla bych otázku. Skoro od začátku února jsme měla dvoje antibiotika za sebou, pak jsem pár dní nic nebrala a pak sem dostala angínu a už mi píchali penicilín celý týden. Poslední injekci jsem měla v pátek. V sobotu mi přijel přítel po delší době a 3x se do mě udělal. Beru antikoncepci jen jsem četla, že ty antibiotika a tak mohou oslabit účinost, ale všimla jsem si toho pozdě abychom mohli použít ochranu. Chtěla jsem se zeptat, jestli jsem mohla mít nebo ještě mám oslabenou účinnost antikoncepce. V sobotu jsem si i brala poslední prášek z platíčka a teď dělám 7 denní pauzu, ale zatím jsem to nedostala tak mám docela obavy abych náhodou nebyla těhotná. Prosííím o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, udělějte si těhotenský test a před dalším platíčkem zopakujte.teoreticky šance na otěhotnění je, ikdyž malá.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: