Antikoncepce

Dobrý den, po šesti a půl letech neužívání antikoncepce, jsem se rozhodla, že opět začnu. Chtěla jsem něco, co zmírní mestruační krvácení, něco na zlepšení pleti a proti růstu chloupků. Můj gynekolog mi předepsal YAZ. Po přečtení příbalové info jsem ale spíš zase odrazená nějakou antikoncepci jíst. Pan doktor říkal, že by neměli ovlivňovat váhu a v příb. info. se píše, že určité procento žen by to ovlivnit mohlo. Navíc se léčím pouze se štítnou žlázou, užívám LETROX 75 a mám podezření na alergii. Taky se v příb. info uvání: že to má vliv na náladu, bolesti hlavy, zájem o sex, nedostatek energie, zvýšené pocení, neschopnost dosáhnou orgasmu atd. atd. To jsou všechny prášky takové? Navíc když stojí skoro 1000Kč, tak bych řekla, že tolik vedlejších účinků mít nebudou. Existuje prosím ještě něco jiného? Aby to zmírňovalo menstruační krvácení, byla po tom lepší pleť, rostly méňě chlouky, nebyla špatná nálada, nebolela hlava ani záda a nemělo to tolik děsivých vedlejších účinků? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, berte to tak,že všechny farmaceutické firmy dávají maximum možných nežádoucích účinků,které se vyskytly ve studiích.tyto nežádoucí účinky mají všechny perorální antikoncepce. Yaz,Yadine a Chloe jsou jedny z těch,které pomáhají pleti, přibývání na váze tlumí.každý oragnismus je individuální, komu něco vyhovuje, jinému nemusí a naopak.je třeba to vyzkoušet.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: