Antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám s přítelem už delší dobu pohlavní styk, ale používáme jen prezervativ a já se bojím, že bude něco špatně a proto jsem se rozhodla, že přejdu na antikoncepci. Užívala jsem Lindinete 20 asi tak před rokem. Po kratší době jsem antikoncepci vysadila, protože mi byla " k ničemu." Teď když mám delší vážný vztah jsem o antikoncepci přemýšlela. Toto pondělí jsem byla u svého gynekologa a ten mi předepsal tytéž prášky. Ale ten den jsem již měla 1. den menstruaci. Prášky u sebe budu mít zřejmě až ve čtvrtek (jsem totiž na internátě) tedy poslední den menstruace. Chci se tedy zeptat, zda smím použít prášky už ten čtvrtek ? Budou účinné ? A neuškodí mi to nějak ? V příbalovém letáku se píše, že se smí brát i mimo dobu antikoncepce, tedy jako poprvé, ale sex musí být chráněný ještě jinou ochranou, je to pravda ? Jen jsme se chtěla zeptat specialisty :) Děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

V tomto případě bych vyčkal na další cyklus,začal užívat od 1 dne tak jak se má a tento cyklus by bylo vhodné chránit se kondomem příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: