Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se na Vás obrátit s mým dotazem. Začala jsem brát antikoncepci Lindynette 20, každý den ve stejnou hodinu si vezmu jednu tabletku. Stává se mi občas, že se mi po prášku nafoukne břicho a bolí mě hlava. Jinak žádné jiné vedlejší účinky jsem nepoznamenala. Mám tedy otázku. Je možné aby antikoncepce nefungovala tak jak má, když mám občas tyto vedlejší účinky? Kamarádka se mnou o tom mluvila a sama mi říkala, že brala prášky po kterých ji bylo špatně a její doktorka ji poté řekla, že nefunfgovaly tak jak měly. Dobírám teď poslední tři prášky, mezitím jsem se svým přítelem měla několikrát pohlavní styk bez ochrany. Není možné že bych byla těhotná? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud tabletky užíváte pravidelně, jste chráněná před otěhotněním. Určitě neztratily antikoncepční ochranu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: