Antikoncepce

Dobrý den, asi rok užívám antikoncepci Chloe. Nyní užívám pilulky ze 3. týdne. Pilulky užívám v době 19:30 - 20:00 hod. Včera (tj. v úterý 27.9.) jsem si asi ve 20:00 vzala 18. pilulku z platíčka. Asi v půl druhé v noci (asi 5 hodin od užití tabletky) jsem měla řídký průjem doprovázený bolestmi břicha, asi ve 4 ráno hodiny jsem zvracela a ještě jsem měla průjem. Od té doby už se nic nedělo, jen mě ráno trochu bolelo břicho, chtěla bych tedy vědět, jestli tyhle bolesti nemohly nějak ovlivnit vstebávání antikoncepce a je tedy vše v pořádku. Někdy před pátou ráno jsem si tedy vzala pilulku z rezervního balení, takže jsem ji užila asi 9 - 10 hodin od normální doby užívání. V příbalovém letáku je napsáno,že pokud užiju tabletu do 12 hodin nic se neděje. Minulý týden ve středu jsem měla pohl. styk, můžu se tedy spolehnout, že je vše v pořádku? A pokud bych plánovala pohl. styk na tenhle víkend, mám se obávat nějakého rizika nebo můžu být v klidu? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Styku z minulé středy bych se neobával,ale tento weekend a až do konce cyklu by bylo lepší pro jistotu antikoncepci doplnit kondomem příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: