Antikoncepce

Dobrý den,hormon.antikoncepci beru již asi 8 let,ale po té co jsem ji vysadila abych si udělala pauzu,prtože jsem se dočetla že brani HA neni dlouhodobě zdravé ,ale už 4 měsíce jsem nedostala menstruaci,je to normální po tak dlouhém brání HA nebo mám zajít ke svému gynekologovi?ale když jsem jí už jednou chtěla vysadit a nedostala jsem menstruaci, tak mě gynekolog div nevynadal,proč jsem jí vysadila, jestli chci mít dítě, ja jsem řekal že zatim ne, tak mi ji napsal znovu. bojím se že nebudu moc mít děti ,když jsem nedostala ani menstruaci, děkuji za RADU.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nechcete nyní otěhotnět, není skutečně rozumné antikoncepci vysazovat. Dlouhodobé užívání antikoncepce není nijak škodlivé. Antikoncepce nezpůsobuje ani problémy s otěhotněním po jejím vysazení. U malého procenta žen může po dlouhodobém užívání antikoncepce dojít k prodloužení prvního menstruačního cyklu, za normální se považují až 3 měsíce. Pokud se menstruace nedostavila 4 měsíce, zajděte k lékaři a eventuelně se dohodněte na opětovném užívání antikoncepce až do doby, kdy se budete přát otěhotnět.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x