Antikoncepce

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli antikoncepce může mít vliv na bolesti v podbrišku. Bolí mě po menstruaci, nebo když chci brat např. 2 plata bez pauzy. Může to mít na to vliv a existuje hormonální antikoncepce u ktere by tyto potiže nemusely nastat?. děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecným pravidlem spíše je, že užívání antikoncepce má pozitivní efekt na odstranění bolestí břicha spojených např. s ovulací nebo s menstruací. Potíže, které máte, mohou však být psychicky podmíněny i podvědomým strachem z užívání hormonální antikoncepce. Můžete zkusit změnu přípravku antikoncepce, na konkrétním přípravku se domluvte se svým gynekologem. Každé ženě může vyhovovat jiný preparát.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: