Antikoncepce

Dobrý den, mám hormonální problémy s vypadáváním vlasů (měla jsem vysoký testosteron), proto mi můj gynekolog napsal antikoncepci Minervu a tvrdil, že je to to nejlepší, ale nyní mi napsal Natalya, že se Minerva dává pouze při léčení, ale nějak mi to nechtěl zdůvodnit, tak se chci zeptat jestli je Natalya lepší než Minerva a jestli je také vhodná pro snížení testosteronu?Jelikož zatím moc nepůsobí a stále špiním.Děkuji.Nikola

Odpověď odborníka:

Dobrý den, žádný přípravek hormonální antikoncepce není lepší než druhý, každá žena preferuje jiný. Minervu je možné užívat dlouhodobě stejně jako jakýkoliv jiný kombinovaný hormonální antikoncepční přípravek. Minerva má gestagenní sloužku s antiandrogenním účinkem, tj. s účinkem blokující mužský pohlavní hormon. Zde se projevuje příznivý účinek na akné, padání vlasů či zvýšené ochlupení mužského typu. Natalya má gestagenní složku bez antiandrogenního účinku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: