Antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat na problém ohledně vynechání jedné pilulky antikoncepce. Beru již cca 5 let lindinette a zapomněla jsem si vzít 6. pilulku, s tím, že jsem si ji vzala se zpožděním 16 hodin. V týdnu před vynecháním pilulky jsem měla nechráněný pohlavní styk, jaká je pravděpodobnost, že bych mohla být těhotná, když po vynechání jsem již nechráněný sex neměla?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možnost otěhotnění je prakticky mizivá, pokud jste měla pohlavní styk s odstupem několika dnů před zapomenutím užití jedné antikoncepční tabletky. Antikoncepční talbletky nadále doužívejte, nyní se týden po jedné zapomenuté tabletce chraňte ještě další antikoncepční metodou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: