Antikoncepce

Dobrý den. Už deset let mi moje doktorka aplikuje injekční antikoncepci. Z tohoto důvodu mě před dvěma lety poslala na kontrolní vyšetření řídnutí kostí. Měla jsem tam středně velký nález. Paní doktorka mi řekla že pokud se to zhorší tak mi tu injekci už píchat nebude. Prosím můžete mi říct váš názor a popřípadě poradit jinou antikoncepci při které není menstruace. Je mi padesátjedna let a mám pět porodů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete zvolit hormonální nitroděložní antikoncepci (Mirena). Ve vašem věku je však rozumné zvážit, zda-li je ještě nutné používat antikoncepci. Dlouhodobé užívání Depo Provery je rizikový faktor pro vznik osteoporozy a tyto změny mohou být nevratné.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: