Antikoncepce

Dobrý den, beru první měsíc antikoncepci Marvelon.Začala jsem 17.2 a skončila teď 8.2.Asi od 6.2 jsem začala být v břiše nafouklá, začalo mi být nevolno od žaludku.Na internetu a od tety jsem zjistila že si často na tyto obtíže ženy stěžují. Byla jsem i přesto chráněná při nechráněným pohlavním styku který byl asi po týdnu a půl? A měla bych pokračovat v užívání nebo je změnit? V příbalové informaci píší že tyto obtíže mohou do pár měsíců vymizet. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste tabletky užívala pravidelně, před otěhotněním jste chráněna. Pokračujte v užívání, případnou změnu přípravku zvažte až po několika měsícíh užívání.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: