Antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak mám postupovat v případě, že se mi během 7 denní pauzy nedostaví menstruace, zda mám začít užívat nové plato nebo ne? Dneska je to pátý den co se menstruace nedostavila, dneska jsem si zároveň dělala test a vyšel negativní, prášky beru pravidelně. Snad jen to, že mám první měsíc novou antikoncepci tri regol (předtím jsem měla jeanine). Je možné, že by se menstruace nedostavila díky změně antikoncepce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že při užívání nízkodávkové antikoncepce dojde k zeslabení až úplnému vymizení menstruačního krvácení. Pokud je těhotenství spolehlivě vyloučené, můžete nadále pokračovat v užívání antikoncepčních tablet po 7 denní pauze.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Antikoncepci lze
Články: Antikoncepci lze "ušít na míru" každé ženě
Historie antikoncepce je...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Genetické vyšetření
Články: Genetické vyšetření
Genetické vyšetření je...
Ministimulace – alternativa ke klasickému umělému oplodnění
Články: Ministimulace – alternativa ke klasickému umělému oplodnění
Toužíte po dítěti a stále...
Řízli jste se do prstu? Hojení urychlí výběr správné léčby!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x