Antikoncepce

Dobrý den, dočetla jsem se, že třezalka může snížit účinky antikoncepce. V poslední době jsem měla nějaké problémy a zvolila jsem si na uklidnění nervů čaj z třezalky. Pila jsem ho asi týden a půl a hned potom jsem měla opakovaně pohlavní styk s přítelem, chráněný právě jen HA. Teď ve čt bych měla dostat normálně menstruaci, pokud bych ji nedostala, je možné že bych byla těhotná? Mám v případě, že se menstruace nedostaví vůbec začít brát nové platíčko? Jak dlouhý účinek má třezalka? Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Třezalka tečkovaná skutečně může snížit účinnost antikoncepce. pokud jste vypila jeden šálek třezalky za den zřejmě se jim nic nestane. Při dlouhodobějším pití více šálků mohlo by to účinky antikoncepce zrušit. Pokud se menses nedostaví byl by vhodný těhotenský test. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: