Antikoncepce

Dobrý den, užívám 9 měsíců antikoncepci Artizia a od té doby jsem přibrala kolem 10 kg..Jsem si vědoma,že za to nemůže jen HA,ale i můj režim..Avšak ne do takové míry,abych tolik přibrala.Proto se chci zeptat jestli je to vůbec možné tolik ztloustnout kvůli antikoncepci a taky,jakou byste mi doporučila? Je mi 16 let..Děkuju předem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kvůli antikoncepci nepřibíráte, přírůstek hmotnosti způsobený užíváním antikoncepce bývá maximálně 0,5 kg a nejedná se o tuk , ale o zadrženou tekutinu v těle. Ostatní nárůst hmotnosti jde na vrub stravy a přiměřeného pohybu. U mladých dívek souvisí vzestup hmotnosti také s vývinem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: