Antikoncepce

Měla jsem Depo Proveru tři roky a teď jsem se jí rozhodla vysadit, kvůli otěhotnění, protože co jsem tak četla, nejde to hned. Doktor mi řekl, že můžu otěhotnět až jakmile přijde první menstruace, která je obvykle až kolem desátého měsíce po vysazení. Jenže já menstruaci dostala tři dny po vysazení, což je docela velký rozdíl. Máte s tím některá zkušenosti? Můžu tedy otěhotnět už tři dny po vysazení? Předem díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nástup plodnosti po ukončení užívání antikoncepce Depo-Provera je různý. Rozmezí, kdy by se plodnost měla dostavit, se udává cca 14 týdnů až 18 měsíců po poslední injekci. 10 měsíců je střední doba do otěhotnění u žen, které vysadily Depo-Proveru, je to tak napsáno i v příbalovém letáčku. Možnost otěhotnění tedy nelze u Vás vyloučit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x