Antikoncepce

Dobrý den, brala jsem antiko Regulon, ale kvůli bolestem hlavy a vypadávání vlasů jsem před dvěma lety změnila na Artizii. Anti snáším dobře, ale přibrala jsem 15kg, přijde mi to, že spíše zadržuji vodu v těle, ted jsem ještě více přesvědčena, jelikož beru antibiotika, které antio "vyřadily z provozu" a já "splaskla". Mám změnit antiko, nebo brát stejnou dál a koupit si něco na hubnutí? U gynekologa jsem svůj případ chtěla řešit, ale ten se zachoval zcela neprofesionálně, řekl mi, že "nemám žrát!!" že to mám z toho, že pořád žeru a kde že jsem takovou pi.ovinu slyšela, že z antiko se přibírá. Samozřejmě, že jsem z ordinace utekla s brekem. Omlouvám se, ale citovala jsem jeho slova, protože dodnes se s tím nedokážu vyrovnat. Ještě musím napsat, že se mi občas těžko dýchá, zadýchávám se při chůzi - i pomalé - když je v létě horko, jinak při rychlejší celoročně a otékají při tom prsty na rukou a dusím se. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dnešní antikoncepční přípravky skutečně nezpůsobují nárůst hmotnosti, mohou však způsobit zadržení tekutin v těle, ne však velké. Pokud Vás přírůstek hmotnosti a případně i pocit oteklosti trápí, zkuste změnit antikoncepční přípravek. Vyberte takový, která má navíc antimeralokortikoidní účinek, tedy např. Yaz, Yasminelle, Sylvianne, Eloine, Yadine,..... Pokud se skutečně dusíte, řešte tento problém určitě s lékařem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: