Antikoncepce

Mám gynekologický problém.5 měsíců jsem užívala HA Lunofem,pátý měsíc-týden před vysazením prášků jsem dostala výtok,takový hnědo krvavý.Lékařka mě prohlédla,včetně ultrazvuku a sdělila mi,že jsem v pořádku a problém je způsobený v malém množství estrogenu v jedné tabletce.Dostala jsem tedy Femoden.Brala jsem ho tři měsíce.Poslední,třetí platíčko,ozhruba 10 dnů před dobráním prášků jsem opět dostala to ošklivé špinění,které už bylo více krvavé.Paní doktorka na mě opět nic neshledala a sdělila mi,abych platíčko dobrala a po 8 denní pauze mezi platíčkami opět začala prášky užívat.Mensturuace se dostavila,mám pocit,že po 5 dnech také skončila,ale přesto stále malinko krvácím.Není to moc,je to na jednu vložku za den,ale je to krev.Je mi 33 let,již jsem rodila.Myslíte,že tento problém opravdu způsobuje estrogen?Stěry s děložního hrdla mám dělané v červu,nález byl v pořádku.Existuje prosím nějaká HA,po které nebudu mít tyto problémy?Podle mojí gynekoložky se potřeby ženy mění a někdy si prý tělo uvědomí až po pár měsících,že tělo estrogen postrádá.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skutečně je moižné, že je krvácení způsobeno nízkou hladinou estrogenu. Pokud obtíže přetrvávají a máte obavy, doporučuji znovu navštívit gynekoložku a informovat ji o tom. Existuje více typů antikoncepce s různými hladinami hormonů a také je bohužel možné, že i když byl podvakráte všude zcela normální nález, může být napotřetí příčina krvácení vidět (tj.může být i klidně jiná, než v pvních dvou případech, například eroze = "odřenina" na děložním čípku, apod.)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: