Antikoncepce

Dobrý den, už pátým měsícem beru antikoncepci Dienille. Při předposlední menstruaci jsem pouze špinila s trochou krve. Po měsíci jsem menstruovala normálně jen slaběji, než obvykle. Může za to antikoncepce? Tím chci říct, jestli může mít antikoncepce vliv na zeslabení menstruace (někde jsem o tom slyšela, ale nevím, jestli je to pravda). Napadlo mě, jestli nejsem těhotná. Antikoncepci beru pravidelně kolem sedmé hodiny ráno. Měla jsem pohlavní styk během 7-denní pauzy - je možné ohěhotnět, nebo jsem stále chráněná? Přítel se do mě udělal zatím jen jednou a potom jsem brala ještě tři prášky a následně přišla memstruace jako každý měsíc bez jakkékoliv změny či oddálení(je i v tomto případě možnost otěhotnění?) Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna, a to i během pauzy mezi platíčky. Zeslabení intenzity menstruačního krvácení bývá zapříčiněno užíváním antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: