Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je pro mě vhodné užívání HA. Je mi 17 let, vážím 49kg a měřím 153cm, bohužel jsem podstoupila již 4 operace. Jako první apendoktomie ( řezem) 2010, dva týdny poté, kvůli komplikacím, revize dutiny břišní s abcesem a jeho evakuací. V roce 2012 jsem podstoupila excisi jizvy pro bolestivý granulom a ještě téhož roku operace cysty na levém vaječníku ( laparo.). Lázeňská léčba mi nebyla doporučena, proto jsem se nezúčastnila a z toho důvodu mi bylo vzděleno, že bych do budoucnosti mohla mít problém s otěhotněním. Mě by tedy moc zajímalo, jestli je pro mě vhodné, abych vůbec do sebe ,,cpala,, nějaké hormony, abych vůbec mohla mít děti. Moje gynekoložka zkonstatovala, že po gyn. stránce jsem v pořádku (všechna vyšetření v normě), ale já mam stejně strach, že kvůli prodělaným operacím, mám bídnou šanci. Co si myslíte Vy? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jaká je šance na otěhotnění po prodělaných operacích těžko říci,to ukáže jen test průchodnosti vejcovodů,ale antikoncepce nemůže situaci nijak ovlivnit. Příemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: