Antikoncepce

Dobrý den, již 2rokem beru antikoncepci Rhonya. Minulý týden jsem si vzala poslední prášek a tento týden jsem měla mít menstruaci. Kvuli dovolené jsem ale začala od pondělí brát prášky z nového platíčka. Mezitím jsem měla pohlavní styk, a tak mám strach, zda antikoncepce funguje i když jsem normálně navázala na nové plato. Dnes ráno jsem si prohmatávala prsa a z pravé bradavky po zmáčknutí vyteklo pár kapek tekutiny. Myslíte, že se to vztahuje k tomu? nebo že jsem těhotná? začínám trošku panikařit. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli Vám správně rozumím, vynechala jste nyní pauzu mezi platíčky. Otěhotnění se obávat nemusíte, antikoncepce funguje spolehlivě i při vynechání pauzy. Drobnou sekreci z bradavky nepovažujte za známku otěhotnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: