Antikoncepce

Dobrý den, Od 15 let jsem začala brát antikoncepci. Měla jsem problémy s akné, poroto mi bylo předepsáno Diane 35. Po půl roce se u mě objevili bolesti při sexu. Doktorka mi řekla, že je to kvůli infekci, kterou mi začla léčit. Od té doby mi nic nezjistila. Výtok mám stále (bílý) a bolesti trvají do teď. Tvrdí mi, že se neumím uvolnit, nebo že je to přítelem, ale přítele mám už od 15 stejného a předtím jsem problémy s bolestí při sexu neměla. Asi po roce užívání mi paní doktorka změnila antikoncepci na Velmari. Jako u Diane výtok trvá a bolesti také. Poslední dobou se mi často stává, že najednou začnu vidět rozmazaně s černými fleky a začně mě strašně bolet hlava. Prý to může být z antikoncepce (lítání tlaku), je to pravda? A mohla by antikoncepce i za ty bolesti? Po vyšetření jsem podle doktorky v pořadku, ale ty bolesti už mě trápí skoro rok a nevíme co s tím. Uvažuji o zavedení nitroděložního tělíska, ale je mi 17. Jaký na to máte názor? Doufám, že můj dotaz pochopíte. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud máte bolesti hlavy a rozmazané vidění rozhodně dále hormonální antikoncepci nepoužívejte, tělísko v 17 letech je možné zavést. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: