Antikoncepce

Vážení, již léta užívám HAK naposledy Minisiston, Cielest, Mersilon, Jeanine,Diane, při každé antikoncepci u mě dochází k mimicyklovému krvácení, nebo špinění. nyní se v rodině objevila dg Leidemská mutace (matka,strýc), já sama mám poruchu srážlivosti, ale ne typu L.mutace. Prosím poraďte jakou formu antikoncepce bych mohla užívat, nitroděložní tělístko nechci. Jsem matka dvou dětí, je mi 32 let a další děti naplánuji. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k poruše srážlivosti je lepší vybrat některou z forem nehormonální antikoncepce- v úvahu přichází kondom, což ale není úplně spolehlivá antikoncepce, stejně jako pesar či chemická antikoncepce (tablety, které se vkládají do pochvy). Další možností je zjišťování neplodných dnů pomocí měření bazální teploty (buď obyčejným lékařským teploěrem nebo pomocí speciálního přístrojku "Lady Comp") ,ale také se nedá říci, že by byla naprosto spolehlivá. Téměř stoprocentně spolehlivá je sterilizace (operačně se přeruší vejcovody), stejně jako podvázání chámovodů u muže. Podrobněji viz http://www.hormonalni-antikoncepce.cz/sekce.php?detail=37&id=1

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: