Antikoncepce

Chtěla bych se zeptat.Začala jsem brát antik.Vonille,mám trochu nadváhu a na jedné noze trochu vystouplé křečové žíly.Jsem po dvojčatech a další děti již neplánujeme.Před 12 lety jsem byla na ambul.operaci s křečovými žílami a před 5 lety měla trom.hemeroid.Gynekolog mi vzal krev na sráž.krve,která byla v pořádku.Sice jsem začala antik.brát,ale mám trochu obavy.Všude se píše o tromboze.Je pro mě bezpečná.Nebo byste doporučila jinou antikoncepci.Tělísko bohužel mít nemohu prý z důvodu,že jsme nerodila klasicky a čípek je malý.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud zvolíte tělísko s hormonem, mirenu nebo jaydesse, nebude problém s tím, že jste nerodila. Tablety jsou také možné, jen nesmíte zapomínat. Obě uvedená tělíska jsou doporučována i nerodivším ženám.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x