Antikoncepce

Dobý den,nezlobte se,ale mohla bych se ještě zeptat.Pokud při nasazení antik.lehce krvácím cca 16den(ptala jsem se včera).Mohla bych antikoncepci vysadit hned,a přestane pak krvácení.Už bych ji pak nebrala vůbec,srovná se to krvácení.Ale před 10dny pohl.styk ale to už bych asi nemohla otěhotnět?Také jste mi psal,kdyby byli bolesti břicha,mám navštívit lékaře.Ty trochu jsou jako u menses.prosím Vás mám vyčkat?Omlouvám se za doplň.dotaz.

Odpověď odborníka:

Pavlíno,
udává se, že by se mělo dodržet minimálně 21 tablet, aby byla antikoncepce účinná. Proto Vám doporučuji, zkuste ještě několik dnů vydržet do konce balení. Pokud se ale intenzita špinění /krvácení zhorší nebo se zvýrazní pobolívání v podbřišku, pak navštivte Vaši gynekoložku/gynekologa.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: