Antikoncepce

  • Dotaz od: smartina0123
  • Publikováno: 22.9.2014
  • uLékaře.cz

Beru antikoncepci Yosefinne a chtěla bych se na něco zeptat. Jak poznám, jestli jsem těhotná, pokud beru antikoncepci a nedochází tedy ke klasické menstruaci, aniž bych si každý měsíc musela udělat těhotenský test. Jsem nyní v druhém týdnu užívání nového platíčka a předtím jsem normálně dostala "menstruaci", ale nebyla tak silná jako ta předchozí. Je možné že jsem i tak těhotná? Sedmý den užívání z toho nového platíčka jsem si bohužel zapomněla vzít tabletku, kterou užívám kolem 9 večer a vzpomněla jsem si druhý den ráno, takže jsem si jí vzala kolem 9 ráno. Nevím přesně jestli před nebo po deváté. Jak mám nyní postupovat? A ještě jeden dotaz příští týden jdu na screeningové vyštření (sono prsu). Je nutné si předtím zjistit prostřednictvím těhotenského testu zdali jsem těhotná, nebo to vyšetření nevadí? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Těhotná pravděpodobně nebudete, během užívání antikoncepce je krvácení velmi slabé, někdy nemusí být vůbec. Ultrazkuk těhotenství nevadí, plody se běžně v těhotenství vyšetřují UZ.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x