Antikoncepce

Dobrý den, již jsem Vás žádala o zodpovězení této otázky: Chtěla bych Vás poprosit o radu, zda vadí, když jsem si antikoncepci po menstruaci, který po vysazení před menstruací na týden, začínám brát v pátek, vzala již ve čtvrtek a tudíž v pátek jsem již žádný neměla a budu pokračovat až v sobotu? Vaše odpověď zněla: Tabletku musíte užít opět ve čtvrtek, cyklus je možné zkracovat, ale ne prodlužovat, to byste nebyla stoprocentně chráněná před otěhotněním. S pozdravem MUDr. Markéta Matoušová Znamená to tedy, že odteď již po každé menstruaci si budu muset brát prášek již ve čtvrtek? Nemohla bych opět začít od pátku? Předem děkuji za Váš čas a odpověď. S pozdravem Mirka

Odpověď odborníka:

Musíte dodržet 7 dní, takže jestli jsem to pochopila správně, tak ve čtvrtek, nesmí být 8. Jinak je antikoncepce nespolehlivá.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Těžké nohy? Venotonika zlehčí váš krok
Články: Těžké nohy? Venotonika zlehčí váš krok
Pocit těžkých nohou obvykle...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Žloutenka a tetování: minimalizujte rizika
Články: Žloutenka a tetování: minimalizujte rizika
Chcete podtrhnout svoji...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: