Antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaká je možnost otěhotnění. Beru antikoncepci Jangee (0,03), snažím se ji brát pravidelně, ale stane se, že si ji vezmu +- o 3-5 hodin déle... Beru ji vždy večer, ale často přes den trpím průjmy.. S přítelem používáme kondom, bohužel se ale roztrhl, ale přišli jsme na to ještě než se přítel udělal. V době kdy se to stalo, jsem dobírala druhé platíčko prášků (neměla jsem tedy sedmi denní pauzu) Zajímalo by mě, jaká je šance na otěhotnění? Bolí mě prsa a podbříšek... antikoncepce jsem brala dva roky, potom čtvr roku ne a teď 10 měsíců zase. Děkuji

Odpověď odborníka:

Antikoncepce, kterou užíváte, má toleranci chyby v užívání 12 hodin. Pokud tedy zapomenete tabletku vzít ráno a vezměte si ji až večer, pořád je zachován antikoncepčíní účinek. Proto si myslím, že těhotenství není ve Vašem případě pravděpodobné. Pokud ale máte pochybnosti, nejspolehlivější je udělat si těhotenský test.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: