Antikoncepce a akne

Dobrý den, mám antikoncepční tělísko Mirenu, ale nejsem s nim moc spokojena kvůli tomu, že nezabraňuje tvorbě akne (spíš ho naopak podporuje). Jinak mám zvýšenou srážlivost krve, takže mi neni doporučováno brát HA s estrogenem. Chtěla bych se zeptat, kdybych začala brát gestagenní antikoncepci, jestli by zlepšila akne? Nebo nějaká jiná bez estrogenu. Děkuji za odpoved. Radka

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že tento typ antikoncepce by vám moc nepomohl. Ale existuje řada jiných léčebných postupů. Pokud jste již vyzkoušela více zevních léčiv bez efektu, je možné nasadit antibiotickou terapii či retinoidy.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: