Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chci se zeptat zda antibiotikum Amoxicilin nějak ovlivňuje funkčnost antikoncepce Foxinette Neo? Pokud ano, jak dlouho po dobrání antibiotik se musím chránit jinou antikoncepční metodou? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ano , Amoxicilin se popisuje jako ATB, které může účinek hormonální antikoncepce snižovat. Ovlivnění je pouze během užívání antibiotik. Pokud jste je dobrala, ochrana opět nastupuje.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: