Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, beru antikoncepci Regisha. Nyní mám angínu a brala jsem antibiotika Ospen 1500, nemoc se mi vrátila a teď beru Xorimax 500mg. Snižují tyto atb účinnost antikoncepce?

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít absolutní jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Alergie u psů a její možné projevy
Články: Alergie u psů a její možné projevy
Díky civilizaci a jejím...
Co je to keloid a jak jej lze léčit?
Články: Co je to keloid a jak jej lze léčit?
Keloid neboli keloidní...
Co je to předčasná ejakulace?
Články: Co je to předčasná ejakulace?
Předčasná ejakulace je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
S poruchami spánku jděte za praktickým lékařem
Články: S poruchami spánku jděte za praktickým lékařem
I poslední ovečka přešla už...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: