Antikoncepce a antibiotika

dobrý den, užívám od čtvrtku 2.4. antibiotika Augmentin 1g co 12h a užívám antikoncepci Mirelle již 10 let pravidelně. Mohou se léky navzájem ovlivňovat a antibiotikum snížit účinek antikoncepce? V pondělí 6.4. jsem měla nechráněný pohlavní styk, mohu být těhotná? Antibiotika doberu dnes a v pondělí jsem začala brát 15 pilulku z plata antikoncepce. Měla bych si udělat těhotenský test a za jak dlouho? Děkuji moc za odpověď Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Augmentin snižuje účinek antikoncepce, těhotná byste být neměla. Test bych udělala za 5-6týdnů a určitě se chraňte cca 10dní po dobrání ATB.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: