Antikoncepce a antibiotika

Dobry den. V minulem cyklu užívání antikoncepce Yosefinne jsem brala dvoje antibiotika - týden antibiotika jako prevenci zánětu po vytržení zubu moudrosti a týden po jejich dobrani začala brat antibiotika Nolicin na zánět močového měchýře. Po celou dobu brání antibiotik jsme s partnerem užívali kondom. Posledni prášek Nolicinu jsem užila ráno v den nasazeni prvního prasku antikoncepce z nového plata. Osm dni nato jsme měli s partnerem nechráněný styk. Byl již po této době - užití 7 aktivních tablet Yosefinne - zajištěn antikoncepční účinek? V příbalovém letáku antikoncepce jsem nenašla, zda Nolicin účinek snižuje či ne. Mockrát dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně něž se traduje a po 7 aktivních tabletách jste již chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: