Antikoncepce a antibiotika

Dobry den. Vcera jsme meli s pritelem pohl. Styk rano a vecer. Beru antikoncepci a dnes mi pani doktorka predepsala antibiotika Biseptol 480 a upozornila me na riziko snizeni ucinnosti antikoncepce. HA jsem jako kazdy den uzila v 8 vecer a dnes jsem si vzala, jak mi pani doktorka predepsala dve tabletky Biseptoli ve 12 poledne. Ma to nejaky ucinek ke vcerejsku kdyz do me pritel dvakrat ejakuoval a muze byt ucinek snizen tim ze jsem je dnes uzila? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ačkoli to výrobce Biseptolu přímo neuvádí, při současném používání antibiotik a hormonální antikoncepce může být účinnost antikoncepce snížena. V tomto případě se doporučuje další ochrana v případě pohl. styku ( kondom, spermicid). Běžná ochrana nastupuje následující den po vybrání antibiotik.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x