Antikoncepce a antibiotika

Dobry den, dneska rano jsem si vzala 9. prasek z platicka a s pritelem jsme se spolu vyspali a on se do me udelal, je moznost, ze bych otehotnela, kdyz beru 4. den antibiotika ospen 1500 na anginu?\'

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V případě některých antibiotik , mezi které patří i Ospen, se udává, že snižují účinnost hormonální antikoncepce. V případě pohlavního styku se doporučuje použít další metodu, např. kondom, spermicid.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: