Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je problém, když sem měla pohlavní styk v týdnu pobírání placebo antikoncepčních pilulek a ještě s tím, že beru antibiotika Amoksiklav 625mg ? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, Amoksiklav snižuje účinek antikoncepce. Styk by měl být chráněný ještě cca 7-10 dní po dobrání ATB.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: