Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, beru antikoncepci Lindynette 20. Během užívání mi byly předepsány antibiotika Dalacin 300 a poté mi doktor předepsal Prednison 20. Dnes jsem měli s přítelem pohlavní styk, ale praskl nám kondom a antikoncepci začínám opět užívat až zítra. Existuje tady riziko otěhotnění? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivňují antikoncepcí méně než se traduje pokud chcete mít jistotu můžete si s odstupem udělat gravitest i když předpokládám že bude negativní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: