Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, v pondělí jsem dobrala poslední antibiotika Gyrablock k tomu však beru antikoncepci Logest. Vím, že antibiotika obecně snižují učinnost antikoncepce, ale zajímalo by mě jak dlouho v tomto případě. Zda můžu být klidná ihned po dobrání antibiotik nebo zda musím čekat až do další menstruace a do té doby používat i kondom? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kláro! Ačkoli výrobce neuvádí v příbalovém letáku ke Gyrablocku, že by tento lék snižoval účinnost hormonální kontracepce, na místě je opatrnost. Kombinace antibiotik s HAK snižuje účinnost kontracepce a tak do následujícího cyklu uděláte lépe, když použijete ještě doplňkovou metodu ochrany před početím (spermicid, kondom atd.)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x