Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, užívám orální antikoncepci Minerva a nyní jsem začala užívat antibiotikum Nitrofurantoin retard-ratiopharm kvůli zánětu močového měchýře. Chtěla jsem se zeptat zda by v mém případě bylo vhodné použití spermicidního krému jako dalšího antikoncepčního opatření. Vím že by bylo jednodušší použít kondom, ale tomuto řešení bych se nejraději vyhnula. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano, raději použijte, jistota je jistota. Při léčení močové infekce jsou ale veškeré sex.styky nevhodné, je to na vašem rozhodnutí a riziku - je to vaše zdraví, spermicidní gel jakož i kondom by mohl přispět k poškození a traumatizaci sliznice, oba systémy - pohlavní a močový spolu těsně souvisí a sousedí. Při zánětu jsou sliznice překrvené a potom snadněji zranitelné. Pokud se sexem neživíte, nemohl by počkat? Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: