Antikoncepce a antibiotika

  • Dotaz od: Tereza Podpinková
  • Publikováno: 18.4.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli antibiotika Ospen 1000 mají nějaký vliv na antikoncepční pilulky Mercilon, pokud ano, jak dlouho po ukončení užívání těchto antibiotik mohu mít bezpečný styk? Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika snižují účinnost antikoncepce, proto se ještě min. týden po dobrání doporučuje chránit bariérovou antikoncepcí - kondom.. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: