Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci Lindynette 20 a zároveň jsem brala antibiotika Doxybene 100mg. Čtvrtý den po dobrání poslední pilulky antibiotik jsem měla pohlavní styk. Můžu být těhotná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Leničko! Ano těhotná být můžete a to nelze nikdy zcela vyloučit. Při každém cyklu, do nějž zasáhlo braní antibiotik doporučuji používat ještě jinou metodu kontracepce (kondom, pohlavní zdrženlivost, přerušovaný styk+spermicid apod).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: