Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den. Měla jsem zánět močového měchýře a léčila ho antibiotiky Cotrimoxazol al forte (na 5 dní). Užívám antikoncepci Minerva. Zajímalo by mě, zda tato antibiotika ovlivňují druh této antikoncepce a pokud ano, jak dlouho se mám chránit bariérovou antikoncepční metodou? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den,není dobré brát antibiotika a antikoncepci najednou,pokud udržíte odstup alespon 4hodiny, účinek je zachován.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: