Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, mám dotaz užívám antikoncepci Mercilon a nyní beru antibiotika V-Penicilin. V této době jsem měla pohlavní styk, a chtěla bych se zeptat zda je veliké riziko otěhotnění. Zda penicilin velice ovlivňuje účinnost mé antikoncepce?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, trochu se ovlivňují na úrovni metabolismu.riziko je malé.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: